Tour de Rotterdam wordt L'Étape Rotterdam by Tour de France

17-02-2022 | 12:30

Tour de Rotterdam verreed haar 1e editie tijdens de Grand Depart in 2010. Met de inzet van vele vrijwilligers wordt dit evenement namens de Erasmus MC Foundation jaarlijks georganiseerd en is uitgegroeid tot een fietsevenement dat een vaste plek in de agenda heeft gekregen van menig fietsliefhebber. 

Het is geen geheim meer dat Rotterdam wederom de Tourstart naar Rotterdam wilt halen. Om de wielerkoorts te verhogen wordt in de jaren voorafgaand het Rotterdam Cycling Festival georganiseerd. Het grootste fietsfestival van Nederland! In het weekend van 15, 16 en 17 juli wordt een gevarieerd programma gepresenteerd op locatie bij RWC Ahoy.

Op zaterdag 16 juli staat L'Étape Rotterdam by Tour de France op het programma met o.a. een cyclosportieve rit met tijdsmeting op een afgesloten parcours voor het ultieme Tour de France-gevoel. Rotterdam is daarmee de enige Gran Fondo in Nederland.

De organisatie van Tour de Rotterdam slaat de handen in één met Rotterdam Topsport en wordt onderdeel van dit geweldige weekend. Daarom presenteert Tour de Rotterdam haar toertochten voortaan onder de naam L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides.

Er worden zes verschillende toertochten georganiseerd. Met afstanden van 25 km t/m 125 km is er voor ieder wat wils. De startlocatie bij RWC Ahoy* wordt een echt Village Départ gebouwd, toegankelijk voor iedereen. Hier wordt niet alleen het startschot gegeven, maar is er ook van alles te beleven voor een sportieve en gezellige dag.

*LET OP: dit is de Rotterdamse Wieler Combinatie Ahoy nabij Rotterdam The Hague Airport

Charity Rides
De Erasmus MC Foundation is official charity partner van het gehele weekend! Iedereen die op de fiets stapt draagt daarmee bij aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Lees hier meer over de doelbesteding.

Persconferentie
Bekijk hier de persconferentie van het Rotterdam Cycling Festival die plaatsvond bij RTV Rijnmond terug.