Maak Kanker Kansloos 2019, kom jij ook in actie?

18-02-2019 | 15:17

Ook dit jaar zet het Daniel den Hoed Fonds zich in voor een kankervrije toekomst. Waar het vorig jaar draaide om de innovatieve elektronenmicroscoop, staat dit jaar in het teken van verdere ontwikkeling van imuuntherapie. Lees snel verder om te zien wat jij kunt doen.

Kom in actie!

Wil jij dit jaar ook graag in actie komen en op jouw eigen manier een bijdrage leveren aan dit doel? Ga koekjes bakken, taarten verkopen of liedjes zingen met je collega's, klas, vrienden/vriendinnen, sportclub of familie en draag op deze manier bij. Wil je liever gewoon een donatie doen? Ook dat kan! 

Ben jij enthousiast geworden en zou je liever vandaag nog in actie komen? Meld je aan, schrijf je in en begin!

Het doel van 2019

De opbrengst van Maak Kanker Kansloos 2019 wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van immuuntherapie voor patiënten met kanker, een veelbelovende onderzoeksrichting. Prof. dr. Ivo Touw: “Onderzoekers van het Erasmus MC hebben al een belangrijke rol gespeeld bij de studies leidend tot registratie en toepassing van immuuntherapeutische middelen. Maar er zijn nog veel nieuwe vormen van immuuntherapie die nu nog zeer experimenteel zijn; deze willen wij in het Erasmus MC verder ontwikkelen zodat ze met succes toegepast kunnen worden in de kliniek. Denk hierbij vooral aan vaccinaties met immuuncellen of behandeling met oncolytische virussen (virussen die specifiek tumorcellen doden).”

Help je mee? Start dan nu een eigen actie of steun de actie van iemand anders. Elke bijdrage is van groot belang en wordt hooglijk gewaardeerd. Immers, samen maken we kanker kansloos!